Mikä on CV ja miksi jättää se Monsteriin?

Mikä on CV ja miksi jättää se Monsteriin?

Mikä on CV
CV (Curriculum Vitae) tai ansioluettelo on tiivistelmä henkilötiedoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja osaamisalueistasi (esim. kieli- ja it-taidot). CV:si tehtävä on luoda työnantajalle nopealla silmäyksellä käsitys osaamisestasi ja sopivuudestasi avoimena olevaan työpaikkaan.

Miksi CV kannattaa tallentaa Monsteriin
Mikäli olet aktiivisessa työnhaussa, on CV tärkeä osa työnhakuasi. CV-tietokantaamme käyttävät päivittäin useat työnantajat ja osa työpaikoista täytetään suoraan CV-tietokantamme kautta. CV-tietokantamme helpottaa myös työnhakuasi sillä täyttäessäsi CV:n kantaamme, olet useiden työnantajien löydettävissä samalla kertaa. Voit myös käyttää CV:täsi hakiessasi avoimia paikkoja ja Monsteria työnhaun tukipisteenä, jossa pidät CV:täsi ajan tasalla ja helposti saatavilla, mikäli esim. kesälomalla huomaisit unelmiesi työpaikan sivuillamme. Tärkeää on myös muistaa että SINÄ itse päätät onko CV:si työnantajien luettavissa vai säilytätkö CV:täsi Monsterissa vain omaa käyttöäsi varten.

Paperinen CV vs. CV tallennettuna Monsteriin

Perinteisen paperisen CV:n osalta ohjeistukseksi on usein annettu, että CV:n maksimipituuden tulisi olla noin kaksi sivua ja sen tulisi sisältää faktatietoa sinusta lyhyesti ja ytimekkäästi. Paperista CV:tä työnhaussa käyttäessäsi liität mukaan hakemaasi avoimeen työpaikkaan liittyvän työhakemuksen. Työhakemuksen tehtävänä on avata työnantajalle osaamisesi ja sopivuutesi juuri kyseiseen avoimeen tehtävään. Voit siis käyttää samaa paperista CV:tä aina hakiessasi avoimia työpaikkoja.

Kun taas täytät CV:tä verkossa ja tallennat sen Monsterin, et suoranaisesti ole hakemassa mitään tiettyä työpaikkaa. Siksi CV:si tulisikin kertoa enemmän ja monipuolisemmin koulutuksestasi, tavoitteistasi, työkokemuksestasi ja osaamisestasi. Toki voit verkossa tehdä käyttöösi myös useampia CV:tä, joissa voit painottaa erilaista osaamista. Tärkeää on kuitenkin pitää mielessä, että mitä paremmin CV:si täytät, ja mitä enemmän tietoa siihen tallennat, sitä todennäköisempää on, että CV:si nousee esiin työnantajien tehdessä hakuja.

Otetaan esimerkiksi että olet koulutukseltasi esim. liiketalouden tradenomi, mutta olet sivuaineena lukenut markkinointia. Tulevaisuudessa haluat työskennellä markkinoinnin parissa esim. markkinointiassistenttina. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää avata koulutuksesta kirjoittaessasi opintojasi markkinoinnin puolelta ja uratavoitteissasi toiveitasi tulevaisuuden työpaikasta. Samoin jos aiempaan tehtävääsi toimistopäällikkönä kuului esim. markkinointimateriaaleista vastaaminen, kannattaa tätä avata ja painottaa kirjoittaessasi työkokemuksestasi. Nyt työnantajan hakiessa CV-tietokannastamme CV:tä hakusanoilla markkinointi, markkinointiassistentti CV:si nousee mukaan listaukseen. Ja muistathan, että seuraava asia, jonka työnantaja CV:stäsi näkee, on CV:si otsikko! Lisävinkkejä CV:n kirjoittamiseen löydät täältä.
Varmista nyt, että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.