Miten arvioida työpaikkatarjousta?

Miten arvioida työpaikkatarjousta?

Onko sinulle juuri tarjottu uutta työpaikkaa tai olet hakenut sellaista, muttet ole aivan varma onko kyseessä sinulle sopiva paikka? Työpaikkatarjouksen arvioiminen ei ole aina helppoa, mutta tässä muutamia vinkkejä, joista on hyötyä päätöksenteossa.

Ovatko työtehtävät itsessään kiinnostavia? Viimeistään työpaikkahaastattelussa sinulle on varmasti selvinnyt, mitkä tulisivat olemaan päivittäin eniten aikaa vieviä tehtäviä. Mieti täyttävätkö ne sinun odotuksesi myös pidemmän päälle.

Millainen on yrityksen taloudellinen tilanne? Etsi tietoa esimerkiksi yrityksen kotisivuilta, talousalan lehdistä ja Internet-sivuilta. Osavuosikatsauksien ja vuosikertomuksien yhteenvedot löytyvät usein isoimpien yrityksien nettisivuilta. Kaupparekisteristä saat myös tarkkaa tietoa yrityksen tilanteesta.

Tarjoaako työ sinulle tarpeeksi haasteita? Entä luuletko, että kokisit työn kiinnostavaksi vielä vuoden päästäkin?

Luuletko, että viihtyisit yrityksen ilmapiirissä? Ovatko ihmiset samanhenkisiä? Entä esimiehesi, tulisitko toimeen hänen kanssaan ja olisiko yhteistyöstänne hyötyä urakehityksellesi?

Tunnetko yrityksen toimialaa; oletko kiinnostunut siitä? Entä käytännön asiat? Onko palkka ja muut edut kohdallaan? Pidentyykö työmatkasi, joudutko käyttämään useampia kulkuvälineitä, muuttuuko työaikasi, joudutko matkustamaan työsi puolesta enemmän? Usein juuri pienet asiat alkavat vaivaamaan kun ensi-innostus uudesta työstä haihtuu.

Aina kannattaa myös miettiä tulevaisuutta. Pohdi, olisiko paikasta hyötyä urasi kannalta tai mahdollistaako se eteenpäin siirtymisen. Kaikkiin työpaikkoihin liittyy aina hyvät ja huonot puolensa. Päätöksiä ei kannata tehdä liian nopeasti, sillä virhearvioinneista työpaikan vaihdossa joutuu maksamaan kovan hinnan. Mieti siis rauhassa ennen kuin teet päätöksesi.