Miten livahtaa työhaastatteluun kesken työpäivän

Miten livahtaa työhaastatteluun kesken työpäivän
Työssäkäyvän voi olla hankalaa hipsiä työhaastatteluun kesken päivän herättämättä nykyisen työnantajan epäilyksiä. Se saattaa lisäksi aiheuttaa voimakkaita syyllisyyden tunteita. Ajatus valkoisesta valheesta voi olla jopa niin vastenmielinen, että haaveet uudesta työpaikasta saattavat kaatua siihen, vaikka nykyinen työ ei olisikaan tyydyttävä. Tai yksinkertaisesti ei vaan ole mahdollista poistua koko päivän kestäviin haastatteluihin millään uskottavalla verukkeella. Voiko prosessi todella tyssätä siihen?
 
”Aikatauluongelmien takia ei pidä luopua uuden työpaikan etsimisestä. Välttämättä ei tarvitse turvautua edes tekosyihin vaan haastatteluajankohdan voi pitää saldovapaina tai käyttää vuosilomapäiviä. Mahdollisen uuden työnantajan kanssa kannattaa myös avoimesti keskustella tilanteesta ja pyytää rohkeasti tapaamista virastoajan ulkopuolelta ”, kannustaa Monsterin kansainvälinen uraneuvoja Mary Ellen Slayter.

Joskus on kuitenkin niin tiukka paikka, että totuutta on hienovaraisesti muunneltava. Monsterin kansainvälinen kartoitus paljastaa, että lääkärikäynti on suosituin ja uskottavin tekosyy karata työhaastatteluun. 44 % kaikista vastaajista oli tämän vaihtoehdon kannalla, vaikka sekin voi liian usein toistuessaan haiskahtaa palaneelta. Pieni osa (15 %) kannattaa sairaaksi tekeytymistä, mikä voi myös aiheuttaa itselle stressiä ja pilata koko haastattelutilaisuuden. Haluathan kuitenkin antaa hyvän ensivaikutelman, etkä luikkia paikalle huonon omatunnon latistamana. Oli verukkeesi mikä tahansa, niin pyri välttämään valehtelua ja panosta kaikkesi itse haastatteluun.

Kyselyn toteutti Monster Worlwide Inc ja siihen kerättiin vastauksia eri Monster-maissa ajalla 2. – 16.12.2013. Kyselyyn vastasi yli 3 000 työnhakuasioista kiinnostunutta.  

Mikä seuraavista on mielestäsi paras tekosyy lähteä työhaastatteluun kesken työpäivän?
  • Lääkärikäynti 44 %
  • Sairauspoissaolo 15 %
  • Tilauksen toimitus tai huoltomies 8 %
  • Lastenhoito 12 %
  • Joku muu 21 %  

Kääntänyt Katja KuusenmäkiSUOSITUIMMAT TEHTÄVÄALUEET
Katso kaikki tehtäväalueet