Rekrytoija paljastaa haastattelun saloja

Rekrytoija paljastaa haastattelun saloja

Onneksi olkoon, olet päässyt työnhakuprosessissa siihen pisteeseen, että kutsu on käynyt työhaastatteluun. Paljon on pelissä, toimeentulosta ja urakehityksestä lähtien. Monster.fi pyysi kokeneita rekrytoijia paljastamaan työhaastatteluun liittyviä salaisuuksia.

  • Kaikkein tärkein sääntö on olla oma itsesi työhaastattelussa Tarkoituksena on löytää paras henkilö haettuun tehtävään. Hurmaa hakijat persoonallisuudellasi, niin olet jo askeleen lähempänä unelmien työpaikkaasi.
  • Suhtaudu myönteisesti koko prosessiin, niin työnantajaan kuin varsinaiseen hakemaasi paikkaan. Kokenut rekrytoija näkee esityksesi läpi, jos haet työpaikkaa vain hakemisen ilosta. Muista myös valmistautua siihen hyvin, jotta osoitat motivoitumisesi. Näin ollen et tuhlaa omaa, etkä haastattelijan aikaa.
  • Työkokemus vai koulutus? Tasatilanteessa työkokemus painaa vaakakupissa enemmän kuin tutkintopaperit. Koulutustakaan ei voi kokonaan unohtaa, sillä se antaa tiettyihin työtehtäviin sen vaativan pohjan. Se ei jää kuitenkaan kynnyskysymykseksi, jos olet muuten tehtävään sopiva henkilö.
  • Jokainen haastattelutilanne on aina erilainen. Rekrytoijakaan ei tiedä haastattelutilanteessa miten se lopulta menee.
  • Haastattelulla on iso painoarvo Papereiden perusteella joku hakija voi olla unelmatyöntekijä avoinna olevaan paikkaan, mutta haastattelutilanne muuttaa kaiken. Asioiden pitää loksahtaa kohdalleen, sen takia ihminen halutaan nähdä henkilökohtaisesti. Kokonaisuus ratkaisee, johon kuuluu niin työkokemus, motivaatio, työpersoona ja koulutus.

Hakija, joka ilmaisee halukkuutensa kehittyä niin urallaan kuin ihmisenä, on aina lähempänä työpaikkaa kuin se, joka tyytyy tilanteeseensa. Monet työpaikat ovat sen vuoksi sisäisessä haussa, jotta työnantaja voi tarjota jo työsuhteessa oleville tekijöilleen mahdollisuuden edetä urapolullaan.

Vinkit antoi Eeva Ståhl, SOK-konsernin rekrytoinnin tiimiesimies sekä Kari Harjula, Some Hunters Oy:n johtava konsultti.


Ann-Mari Leinonen

Lisää vinkkejä työhaastatteluun ja siihen kuinka voit kehittää itseäsi työpaikkahaastatteluja varten löydät TÄÄLTÄ. Tsemppiä työnhakuun!

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.