Tällaisessa työpaikassa suomalaiset viihtyvät

Tällaisessa työpaikassa suomalaiset viihtyvät

Vanhan laulun mukaan työtä kannattaa tehdä lauleskellen. Monessa suomalaisyrityksessä tilanne on kuitenkin kaukana iloisesta lauleskelusta, vaan ihmiset voivat huonosti. Vastapainona löytyy kuitenkin yrityksiä, jotka keräävät vuodesta toiseen kärkisijoja Suomen ja Euroopan parhaimmat työpaikat - vertailuissa. Näitä työpaikkoja yhdistää muutama tärkeä asia, joista tärkein on luottamus.

"Johto on tehnyt arvovalinnan. He haluavat tehdä työtä ihmisten kanssa, nähdä heidät inhimillisesti ja yrityksen voimavarana. Heidän johtajuutensa on välittävää ja ihmisiä arvostavaa", Great Place to Work® Finlandin toimitusjohtaja Mona Rundberg toteaa.

Rundbergin johtama yritys tutkii suomalaisten työpaikkojen ilmapiiriä vuodesta toiseen. Parhaimpien työpaikkojen listalle pääsevissä yrityksissä työntekijöiden kokema luottamus johtoon on 85%, kun normaalisti lukema on 54%.

"Työelämän tilatutkimuksen mukaan suurimmat erot löytyvät johdon kyvyssä rakentaa luottamusta. Henkilöstö ei nähdä ainoastaan tuotannontekijöinä, vaan heidän olonsa halutaan tehdä hyväksi. Tämä näkyy mm. heidän yksityiselämän huomioimisena ja heitä kuunnellaan. Työntekijöitä ei pidetä pimennossa, vaan yrityksen asioista viestitään avoimesti. Heidät huomioidaan ja johto on läsnä. Hyvä johtaminen on nykyään työsuhde-etu", Rundberg muistuttaa.

Äskettäin julkaistuun Euroopan parhaat työpaikat -tutkimuksessa parhaimpien yritysten joukkoon pääsi kymmenen suomalaisyritystä. Näiden joukossa on mm. IT- yritys Vincit, McDonald´s ja Roche.Ann-Mari LeinonenKatso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.