Täytä CV huolellisesti!

Täytä CV huolellisesti!
Täytä CV oikein ja erotu eduksesi!

Hyvin tehty CV on monta kertaa parempi työkalu kuin hutaisten kokoon kyhätty. Kerralla kuntoon laitettua CV:tä on myös helppo täydentää myöhemmin ja se on hyvä väline silloin, kun haet työpaikkoja suoraan Monsterin kautta tai silloin kun jätät CV:n Monsterin tietokantaan yritysten löydettäväksi. Seuraavien vinkkien avulla parannat huomioarvoasi ja löydettävyyttäsi Monsterin CV-tietokannassa.

Erotu otsikoinnilla

Anna CV:llesi omaa osaamistasi kuvaava otsikko, joka auttaa sinua erottautumaan muiden joukosta. Otsikko on ensimmäinen asia, jonka työnantaja hakijasta näkee ja sen merkitys on suuri siinä, avaako työnantaja CV:si lähempään tarkasteluun.

Anna konkreettisia esimerkkejä

Kerro osaamisestasi monipuolisesti. Pelkillä tutkinnoilla ja titteleillä et voi antaa itsestäsi riittävästi tietoa työnantajaa varten, sillä niiden sisällöt voivat olla hyvin erilaisia yrityksestä ja oppilaitoksesta riippuen. Kerro konkreettisia esimerkkejä saavutuksistasi urallasi: mistä työkokemuksesi muodostuu ja mitä haluaisit nyt tehdä. Pari sanaa ei ole vielä tarpeeksi, eivät myöskään pelkät myyvät mainoslauseet. Konkretisoi työkokemuksesi ja osaamisesi niin, että työnantaja todella tietää mitä osaat, eikä joudu arvailemaan.

Kerro itsestäsi monipuolisesti

Monsterin valmiissa CV-pohjassa voit määritellä ja arvottaa osaamisalueesi sekä kielitaitosi. Kunkin osaamisen ja kielen tason voit määritellä neliportaisella asteikolla. Kohdassa ”Lisätietoja” voit kertoa itsestäsi enemmän: sellaistakin, mitä et saa sopimaan muihin kohtiin. Voit valita kerrotko esimerkiksi harrastuksistasi, luottamustoimistasi, luonteestasi tai mainitsetko referenssejäsi. Tämä on hyvä kohta tuoda persoonallisuuttasi esiin ja erottua muista!

Pidä CV ajan tasalla

CV kannattaa pitää ajan tasalla ja päivitettynä. Työnantajat ovat usein kiinnostuneita vain tuoreista, äskettäin päivitetyistä CV:stä, joten voit parantaa CV:si löydettävyyttä huomattavasti pitämällä sen päivitettynä.

Käytä runsaasti hakusanoja

Työnantajat käyttävät usein hakusanoja etsiessään sopivia ehdokkaita kannastamme, samaan tapaan kuin esimerkiksi Googlella etsitään tietoa. Jos työnantaja etsii esimerkiksi jonkin tietyn ohjelmiston hallitsevaa IT-asiantuntijaa, hän saattaa tehdä haun ohjelmiston nimellä. Sanoja kannattaakin miettiä siltä kannalta, mitä sanoja ajattelisit työnantajan käyttävän etsiessään sinun kaltaistasi henkilöä hakeutumassa tietyntyyppisiin tehtäviin. Hakusanat ovat olennainen asia CV:n löytymistä ajatellen, joten siihen kannattaa paneutua huolella.

Jos olet luonut CV:si suoraan valmiista tiedostosta, voi hakusanoja yrittää upottaa suoraan CV:n tekstin joukkoon, mutta jos se ei onnistu luontevasti, voi hakusanoista laatia erillisen asiasanalistan vaikkapa CV:n loppuun. Jos käytät Monsterin pohjaa CV:n luomiseen, voi asiasanalistan lisätä esimerkiksi CV:n alkuun, tiivistelmän yhteyteen.Varmista nyt, että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.