Tsemppaa itsesi työpaikkahaastatteluun!

Tsemppaa itsesi työpaikkahaastatteluun!
Tsemppaa itsesi työpaikkahaastatteluun!
Työpaikkahaastattelu on aina tiukka paikka. Haastattelijat arvioivat sekä puhettasi että käyttäytymistäsi. He yrittävät kaikin mahdollisin keinoin saada oikean käsityksen siitä millainen ihminen olet ja olisitko kenties sopiva henkilö heidän avoimeen paikkaansa.

Jos olet hyvällä tuulella, uskot itseesi ja osaamiseesi, se näkyy sinusta myös ulospäin varmuutena. Tämä olisi ideaalitila haastatteluun mentäessä. Mutta entä jos haastattelupäivänä et tunnekaan itseäsi maailman parhaaksi kandidaatiksi ja olet hieman nuutunut ja epävarma.

Heti kun astut sisään huoneeseen haastattelijat muodostavat ensimmäisen mielikuvan siitä millainen olet. Mielialasi vaikuttaa paljolti siihen millaisen kuvan annat itsestäsi.

1. Liiku
Ole liikkeessä, käy vaikka lenkillä tai kävelyllä. Näin saat energiatasosi nousemaan ja mielesi pirteämmäksi. Myös mietiskely voi auttaa keskittymään tulevaan haastatteluun.

2. Kuuntele musiikkia tai laula
Useat varmaan muistavat Ally McBealista tutun lakimiehen, joka hyräili aina tiettyä laulua päästäkseen tunnelmaan, jossa oli helppo voittaa. Vaikuttaa ehkä suomalaiseen ajatusmaailmaan hieman hassulta, mutta itse asiassa musiikilla on suuri merkitys mielialaan. Jos sinulla on lempikappale, joka herättää positiivisia ajatuksia ja tunnelmia, hyräile ihmeessä sitä ja anna hyville energioille tilaa. Tämä harjoitus myös rentouttaa ja tuo varmuutta esiintymiseesi.

3. Muistele tilannetta, jolloin olet ollut parhaimmillasi
Mieti sellaista hetkeä, jolloin olet pärjännyt todella loistavasti. Muistele miltä sinusta silloin tuntui ja yritä päästä samaan tunnelmaan. Tämä antaa sinulle varmuutta ja itseluottamusta.

4. Yritä rentouttaa mielesi
Pieni jännitys kuuluu aina työpaikkahaastatteluun, mutta älä anna hermoilun saada sinusta yliotetta. Rentouta tietoisesti hartioidesi ja kasvojesi lihakset. Hengitä syvään muutaman kerran. Huomaat, että nämä yksinkertaiset fyysiset harjoitukset rauhoittavat myös mieltä tehokkaasti.

5. Muista myös käytännön kotiläksyt
Hyvän mielialan lisäksi tärkeää on aina myös huolehtia siitä, että olet valmistautunut haastatteluun käytännössä tutustumalla yritykseen vaikkapa heidän kotisivuillaan, harjoitellut omia vastauksiasi etukäteen, miettinyt miksi olisit oikea henkilö avoimeen tehtävään ja lukenut tarkkaan tehtävänkuvauksen työpaikkailmoituksesta.

Onnea haastatteluun!


Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.

Onko palkkasi ajan tasalla? Mikä on sopiva palkkapyyntö uutta työpaikkaa hakiessa? PALKKALASKURI auttaa sinua arvottamaan osaamisesi.