Työpaikkaromanssi pilaa uramahdollisuudet

Työpaikkaromanssi pilaa uramahdollisuudet

Näin uskoo 58 % Monsterin kansainvälisen kyselyn vastaajista. Kyselyssä selvitettiin työntekijöiden halukkuutta vaarantaa ura ja jopa työpaikka rakkauden astuessa kuvaan. Jäyhinä pidetyt suomalaiset sen sijaan antaisivat tunteilleen vallan, vaikka siitä voisikin seurata hankaluuksia työpaikalla (77 %).

Monella työpaikalla työntekijöiden keskinäiset romanssit ovat vähintään ei-suositeltavia, ehkä jopa kiellettyjä. Etenkin eri asemassa olevien kollegoiden ja esimiesten väliset suhteet ovat kyseenalaisia. Moni välttääkin suhdetta työpaikalla juuri siitä syystä, että pelkää sen vaikeuttavan urakehitystä.

”Pikku ihastuksen takia ei kannata vaarantaa työpaikkaansa. Jos kuitenkin ihmisten välille syntyy ainutlaatuinen tunneside, voi työpaikan vaihtaminen olla paras vaihtoehto. Uusi työpaikka löytyy kuitenkin helpommin kuin todellinen rakkaus”, muistuttaa Monsterin kansainvälinen uraneuvoja Mary Ellen Slayter.

Ystävänpäivän kunniaksi Monster kokosi TOP 5 vinkit työpaikkadeittailijoille:

  • Ota selvää työpaikan säännöistä ja suosituksista. Näin turvaat selustasi, jos aiot hyväksyä treffikutsun kollegaltasi
  • Pidä matalaa profiilia varsinkin deittailun alkuvaiheessa. Yksityiskohdilla leveily ei ole reilua toista osapuolta kohtaan eikä kukaan välttämättä halua niistä kuullakaan.
  • Julkiset hellyydenosoitukset voivat olla suhteen edetessä ihan hyväksyttäviä, mutta voi myös olla parempi pitää yksityiselämä suljetumpien ovien takana.
  • Älä ota sitä tavaksi. Sinä et ehkä näe ongelmallisena törmätä ex-deitteihisi työpaikalla, mutta he eivät välttämättä ole kovin otettuja puuhailuistasi. Saatat joutua ikävienkin kahvipöytäkeskustelujen päärooliin.
  • Varaudu muutoksiin. Mikäli ihastuminen kantaa eikä suhdettanne hyväksytä työyhteisössä, voi toisen olla parempi etsiä uusi työpaikka.

Kyselyn toteutti Monster Worlwide Inc ja siihen kerättiin vastauksia eri Monster-maissa ajalla 6 – 20.1.2014. Suomen tulokset ovat osana koko tutkimusaineistoa, joka koostuu 5102 vastauksesta. Suomalaisia vastaajia oli 153. Kansainvälinen vertailutulos suluissa. Näin kysymys esitettiin Monsterin nettisivuilla:

Voisitko seurustella kollegasi kanssa ja uskotko, että se voisi vahingoittaa uramahdollisuuksiasi?

  • En voisi ja uskon, että se voisi vahingoittaa uraani 14 % (39%)
  • Voisin mutta uskon, että se voisi vahingoittaa uraani 35 % (19 %)
  • En voisi mutta en usko, että se voisi vahingoittaa uraani 8 % (15 %)
  • Voisin enkä usko, että se voisi vahingoittaa uraani 42 % (27 %)


Kääntänyt Katja Kuusenmäki
Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.