Uusi työpaikka – Uusi alku

Uusi työpaikka – Uusi alku

Uuden työpaikan saaminen on aina hieno ja tärkeä asia. Mutta ensi-innostuksen jälkeen työ vasta alkaakin. Ensimmäisten viikkojen aikana annat itsestäsi vaikutelman, joka joissakin tapauksissa säilyy loppuun asti teitpä myöhemmin mitä tahansa. Kannattaakin suunnitella etukäteen miten aloittaa uudessa paikassa.

Virkistä muistiasi kaikesta mitä jo tiedät yrityksestä. Voit myös tarvittaessa soittaa uudelle esimiehellesi ja pyytää lisämateriaalia.

Keskity ensimmäisinä päivinä rakentamaan hyviä ihmissuhteita. Niistä on myöhemmin vielä paljon apua. Älä liittoudu vahvasti mihinkään yksittäiseen ryhmään, sillä voit sulkea paljon hyviä ystävyyssuhteita ja verkostointimahdollisuuksia ulkopuolelle. Älä myöskään lähde mukaan mahdollisiin selän takana haukkumis-rinkeihin - näin saat helposti epäluotettavan maineen ja kukaan ei enää luota sinuun.

Varmista, että tiedät mitä sinulta tarkalleen ottaen odotetaan. On turhaa työskennellä kaikin voimin sellaisten tehtävien parissa, jotka eivät oikeastaan edes kuulu sinulle. Keskity aluksi vain olennaiseen, pieni pala kerrallaan opit lopulta hahmottamaan koko työnkuvan.

Ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana kysy ja keskustele mahdollisimman paljon, sillä myöhemmin sinun jo oletetaan tietävän enemmän ja yksinkertaisilta tuntuvien asioiden kysyminen vaikeutuu.

Anna tukesi toisille. Kuuntele enemmänkin kuin paukuta omia mielipiteitäsi. Yleensä uudelta työntekijältä odotetaan enemmänkin maltillista myötäelämistä kuin agressiivista uusien ideoiden esittämistä. Mutta älä huoli; senkin aika tulee vielä!