Vinkkejä hyvään työelämään

Vinkkejä hyvään työelämään
1. Luo luottamukselliset suhteet työkavereihin

Hyvät ja luottamukselliset välit työkavereihin ovat erittäin tärkeät. Tämä korostuu erityisesti vaikeina aikoina. Se, että voi luottaa esimieheen ja työtovereihin helpottaa työskentelyä ja antaa jokaiselle turvallisen olon siitä, että voi olla oma itsensä ilman selkään puukotetuksi tulemisen vaaraa.

2. Kommunikoi tarpeeksi

Kerro mitä teet. Itse kukin pitää usein liian itsestään selvänä, että kaikki tietävät saman kuin itsekin, tietoa ei tule jaettua. Näin ei kuitenkaan ole. Kerro enemmän! Mitä projekteja olet tekemässä, mitä haasteita, mahdollisuuksia ja ehkä ongelmiakin tehtävä pitää sisällään. Näin saat helpommin tukea ja samalla tiedonvälitys talon sisällä toimii paremmin. Kerro siis aina myös saavutuksistasi ja onnistumisistasi, se jos mikä on hyvää sisäistä markkinointia. Niin yrityksen kuin oman urasikin kannalta.

3. Verkostoidu

Verkostoilla on valtava voima nyky-yhteiskunnassa. Työpaikoillakin tämä korostuu. Kun tunnet tarpeeksi ihmisiä, saat myös enemmän tietoa. Samalla tavalla myös sinusta puhutaan ja kerrotaan mitä kaikkea sinä osaat. Verkostoista on hyötyä kun jaetaan uusia vastuualueita, päätetään ylennyksistä tai sisäisistä siirroista. Positiivinen tieto kulkee aina verkostoissa eteenpäin, kerro siis onnistumisistasi ja saavutuksistasi kainostelematta, mutta tietenkin ilman leuhkintaa. Toimivaa henkilökohtaista PR:ää.

4. Käytöstavat kunniaan

Kenelläkään ei ole aina vain hyviä päiviä. Joskus ei mikään tunnu menevän oikein ja kaikki tuntuu harmaalta ja tylsältä. Yritä kuitenkin tälläisinäkin päivinä pitää itsesi asiallisena. Älä ikinä pura henkilökohtaisia kiukunaiheitasi työkavereihisi. Se ei ole reilua ja kolahtaa viime kädessä itseäsi vastaan. Kukaan ei jaksa olla aina arvailemassa työkavereiden mielialoja ja muuttamassa omaa käyttäytymistään sen mukaan. Työpaikka on työpaikka ja siellä tulee pystyä olemaan, jollei aina hyväntuulinen, niin ainakin asiallinen.

5. Pelaa reilua peliä

Reilua työkaveria arvostetaan, häneen luotetaan ja hänestä pidetään. Se ei tarkoita sitä, että pitäisi olla aina kiltti ja suostua kaikkeen, ainoastaan sitä, että arvostaa työkavereitaan ja pelaa yhteisillä säännöillä samoihin tavoitteisiin pyrkien.