Skip Nav

Yksityisyyden suoja (Koko versio)

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua käyttäjätilille kirjautumiseen tai muuta apua? Ota yhteyttä tästä.

Lisäapua saat lukemalla usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tietosuojaoikeutesi Monsterin tietosuojakäytäntö

Voit lukea Monsterin tietosuojakäytännön yleiskatsauksen täältä.

Monster on omistautunut suojaamaan käyttäjiemme yksityisyyttä ja pyrkii tarjoamaan turvallisen käyttäjäkokemuksen. Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, kuinka henkilötietojasi kerätään sekä kuinka niitä käytetään, jaetaan ja suojataan, ja se kuvaa myös valintamahdollisuutesi koskien henkilötietojesi käyttöä, niiden käyttöoikeuksia ja korjaamista.

Käyttämällä tätä sivustoa tai sovellusta suostut datasi keräämiseen, käyttöön ja siirtoon tässä Tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Henkilötietojesi käsittely on tarpeellista, koska muutoin emme voi tarjota palveluitamme sinulle. Voit kuitenkin aina vapaasti päättää käytätkö palveluitamme.

Voit perua tähän käytäntöön antamasi suostumuksen. Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, ota meihin yhteyttä. Jos peruutat suostumuksesi, tilisi ja profiilitietosi poistetaan verkkosivustoltamme.

Sivustoiltamme ja sovelluksistamme kerättyjä tietoja säilytetään Yhdysvalloissa, mistä syystä tietosi voivat olla Yhdysvaltojen lakien alaisia.

 

TRUSTe

Tämän Tietosuojakäytännön laajuus

Tämä tietosuojakäytäntö pätee tietoihin, joita keräämme tai käytämme Monster Worldwide, Inc. -yhtiön tai sen sidosyritysten (Monster) omistamilla tai hallitsemilla sivustoilla ja näiden sovelluksissa. Sidosyritykset ovat yksiköitä, jotka hallitsevat Monster Worldwide, Inc. -yhtiötä, ovat sen hallinnassa tai yhteishallinnassa.

Keräämämme tiedot

Keräämme sinuun liittyviä tietoja sivustojamme ja sovelluksiamme käyttäessäsi. Vastaanotamme ja tallennamme nämä tiedot, kun syötät ne verkkosivustollemme, lähetät ne meille tai tarjoat ne meille millä tahansa muulla tavoin.

Me keräämme tietoja, kun päätät antaa niitä meille. Tällaisia tietoja ovat:

 • yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite, katuosoite ja puhelinnumero
 • ansioluettelosi, mukaan lukien työkokemus
 • tiedot, joita käytetään työnhakuun Monsterissa
 • sinun kolmansien osapuolten sovelluksista tuomasi tiedot
 • tiedot, jotka annat ottaessasi yhteyttä Monsteriin
 • maksutiedot (maksua edellyttäviin palveluihin)
 • tietoja yrityksestäsi, kuten yrityksesi nimen, koon ja liiketoiminnan tyypin.

Näitä edellä lueteltuja tietoja käsitellään suostumuksesi perusteella. Sinä voit korjata tai poistaa nämä tiedot käyttämällä tilisi asetuksia. Lisäksi keräämme sinusta tietoja seuraavilla tavoilla:

Kertakirjautuminen: Jos päätät kirjautua sisään Monsteriin Facebookin tai vastaavien palvelujen avulla, tuomme pyydetyt tiedot tililtäsi ja teemme niistä osan profiiliasi.

Suositukset: Voimme kerätä sinulta muihin henkilöihin liittyviä henkilötietoja. Jos esimerkiksi päätät käyttää palveluamme sivuston sisällön jakamiseen ystävälle, pyydämme ystäväsi nimen ja sähköpostiosoitteen. Lähetämme ystävällesi automaattisesti yhden sähköpostin ja kutsumme hänet sivustolle. Me säilytämme näitä tietoja väliaikaisesti yksinomaan tämän yhden sähköpostiviestin lähettämisen tarkoitukseen.

Sinusta automaattisesti kerätyt tiedot, kun käytät Monsteria

Keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti (evästeiden tai vastaavien tekniikoiden avulla), kun käyt sivustollamme tai käytät mobiilisovelluksiamme. Tällaisia tietoja ovat:

 • sinun toimesi Monsterissa, mukaan lukien etsimäsi, tarkastelemasi ja hakemasi työpaikat
 • sinun Internet-protokollan (IP) osoitteesi ja Internet-palveluntarjoajasi (ISP)
 • sinun selaimesi tyyppi ja laitetunnus
 • sivustollamme tarkastellut tiedostot (esim. HTML-sivut, grafiikat jne.)
 • käyttöjärjestelmä, päivä-/aikaleima ja/tai klikkaustiedot.

Näitä tietoja kerätään sinusta automaattisesti ja ne kerätään sekä rekisteröityneistä että rekisteröitymättömistä käyttäjistä. Tietoja käsitellään Monsterin oikeutetun edun perusteella. Uskomme, että osaat kohtuullisesti odottaa tällaista käsittelyä, kun käytät sivustoamme tai mobiilisovelluksiamme. Me yhdistämme nämä tiedot henkilötietoihin petosten tunnistamiseksi ja estämiseksi. Me yhdistämme näitä tietoja lisäksi profiiliisi ja ansioluettelotietoihisi parhaiden työnhakutulosten tarjoamiseksi sinulle.

Kolmansilta osapuolilta sinusta kerätyt tiedot

Jos olet Yhdysvalloissa, me voimme kerätä sinusta tietoja julkisilta verkkosivuilta. Voimme käyttää näitä tietoja profiilin luomiseen, vaikka sinulla ei olisikaan tiliä, tai liittää ne meillä sinusta olemassa olevaan profiiliin. Sinulla on mahdollisuus tarkistaa itseesi liittyvät kerätyt tiedot ja poistaa ne tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Emme kuitenkaan voi taata, että emme myöhemmin kerää muita sinua koskevia tietoja julkisesti käytettävissä olevilta verkkosivustoilta.

Kuinka käytämme tietojasi

Käytämme keräämiämme tietoja palvelujemme tarjoamiseen, sinulle vastaamiseen, sivustojemme ja sovellustemme ylläpitoon ja parantamiseen sekä positiivisen käyttäjäkokemuksen edistämiseen.

Me käytämme tietoja sinun suostumuksellasi, kuten kyseisen suostumuksen keräyshetkellä on kuvattu. Tämä sisältää tilin luonnin, ansioluettelon latauksen palvelimelle

Me käytämme henkilötietoja oikeutetun etumme nojalla, nimittäin:

 • Monster-palvelujen tarjoamiseen
 • ottamaan yhteyttä sinuun ja viestintään kanssasi, kun otat meihin yhteyttä
 • analysoimaan, kehittämään ja optimoimaan Monster-palveluja ja
 • suojelemaan Monster-palveluja ja käyttäjien ja muiden oikeuksia
 • valvomaan Monster-palvelujen ehtoja ja estämään petoksia ja Monster-järjestelmien väärinkäyttöä.

Kun rekisteröidyt Monster-sivustolle, hallinnoit profiiliasi, julkaiset tietoja julkisesti tai suostut, kun sinulle esitetään valintoja, annat samalla luvan siihen, että käytämme tietojasi seuraavasti:

Tarjoamaan sinulle palvelujamme, kuten

 • luomaan Monster-tilin sinua varten, mukaan lukien luomasi tai lataamasi ansioluettelo
 • sallimaan sinun etsiä työpaikkoja ja jakaa ne muiden kanssa
 • sallimaan sinun hakea työpaikkoja
 • jos olet Yhdysvalloissa, lisäämään profiiliisi tietoja, jotka kerätään julkisilta verkkosivustoilta
 • auttamaan mahdollisia työnantajia löytämään ansioluettelosi ja ottamaan sinuun yhteyttä
 • ostosten tekoon;
 • molemminpuolisen yhteyden ottamisen mahdollistamiseen
 • esittämään työnantajien kohdistettuja rekrytointiviestejä
 • ottamaan sinuun yhteyttä palveluun liittyvien viestien ja tietoturvapäivitysten vuoksi
 • tarjoamaan tietoja sinusta ja kiinnostuksenkohteistasi työilmoituksissa työnantajille
 • tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseen työnantaja-asiakkaille rekrytointi- ja työhönottoprosessin täydentämiseksi

markkinointiin

 • henkilökohtaisen, kohdistetun tai sijaintiin perustuvan sisällön, palvelujen ja mainosten tarjoamiseen meiltä ja kolmansilta osapuolilta
 • lähettämään työhälytyksiä, uutiskirjeitä, uraneuvoja tai muita markkinointiviestejä, jotka olet valinnut vastaanotettaviksi
 • Monsterilta tai sen sidosyrityksiltä saatavilla olevista muista tuotteista tai palveluista tiedottamiseen
 • kyselyjen, promootioiden ja kilpailujen järjestämiseen ja niiden tulosten julkaisemiseen

 

kehittämään palvelujamme

 • julkisten tietojen käyttöoikeuksien antamiseen hakukoneille
 • tekemään analyyseja ja luomaan sivustojamme ja sovelluksiamme koskevia sisäisiä raportteja
 • seuraamaan, mitä työpaikkoja etsit, tarkastelet ja haet

tietoturvaa ja petosten ehkäisyä varten

 • havaitsemaan, tutkimaan ja estämään sellaisia toimia, jotka voivat rikkoa käytäntöjämme tai olla laittomia ja
 • tekemään ehdotuksia ja johtopäätöksiä sinusta. Voimme esimerkiksi tehdä ehdotuksia mahdollisesti tuntemistasi henkilöistä tai lisätöistä, -tuotteista tai -palveluista, jotka mahdollisesti kiinnostavat sinua. Tai jos puhuttelumuotosi on "Rva", oletamme, että olet naispuolinen.

Tilanteissa, joissa käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa palvelujen käytettävyyteen ja toiminnallisuuksiin. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Käyttämällä joitakin tuotteitamme ja palvelujamme, kuten ansioluettelo- ja profiilitietokantaamme ja sosiaalisen median hakuamme, kolmannet osapuolet voivat nähdä henkilötiedot ja ottaa sinuun yhteyttä.

Monster-sivustojen tai -sovellusten julkisissa osioissa julkaisemiisi tietoihin voivat päästä ja niitä voivat käyttää ja tallentaa muut henkilöt ympäri maailmaa, mukaan lukien henkilöt, jotka asuvat maissa, joissa ei välttämättä ole lainsäädäntöä, joka takaa henkilötietojen asianmukaisen suojauksen oman asuinmaasi määrittämällä tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötietosi voivat siirtyä Euroopan Unionin ulkopuolisiin maihin, kun päätät tehdä tiedoista julkisia. Vaikka Monster ryhtyy toimenpiteisiin tietojesi suojaamiseen luvattomalta pääsyltä tai epäasianmukaiselta käytöltä, Monster ei hallitse näitä kolmansia osapuolia, emmekä ole vastuussa siitä, kuinka he käyttävät meille antamiasi tietoja. Näin ollen sinun ei pidä julkaista arkaluontoisia tietoja tai mitään muita tietoja, joita et halua julkisiksi, millään Monster-sivustolla tai -sovelluksessa tai millään julkisella verkkosivustolla.

Palveluihimme sisältyy urakokemukseesi ja kiinnostuksenaiheisiisi liittyvien henkilökohtaisesti muokattujen tuotteiden, sisällön ja mainosten näyttäminen. Käytämme hallussamme olevia sinua koskevia tietoja määrittääksemme, oletko mahdollisesti kiinnostunut tietyn kolmannen osapuolen tarjoamista tilaisuuksista, tuotteista tai palveluista. Näytämme sinulle kohdistettuja mainoksia verkossa. Nämä mainokset kohdistetaan sinusta keräämiemme tietojen perusteella sekä kolmansilta osapuolilta, kuten julkisilta verkkosivustoilta ja datapalvelujen tarjoajilta, sinusta hankkimiemme tietojen perusteella. Voit mukauttaa saamasi ilmoitukset tilisi ilmoitusasetuksista ja lukea Tietoja mainoksistamme -sivulta Yksityisyyskeskuksemme kohdistettuihin mainoksiin liittyviä lisätietoja varten.

Kuinka jaamme tietosi

Tarjoamme sinulle alustan sinua koskevien tietojen levittämiseen uratilaisuuksiesi maksimoimiseksi. Keräämiämme tietoja voidaan jakaa seuraavien kolmansien osapuolten kategorioiden kanssa:

 • Monster-konsernin yritykset maailmanlaajuisesti
 •  työnantajat, kun teet ansioluettelostasi hakukelpoisen tai haet työpaikkaa
 • muut yritykset, jotka on palkattu toimittamaan palveluja Monsterin puolesta , mukaanlukien rekrytöntijärjestelmän toimittaja Gr8 People
 • muut kolmannet osapuolet, missä laki niin määrää
 • muuta kolmannet osapuolet, kun annat suostumuksesi tällaiselle jakamiselle, kuten ansioluettelon kirjoituspalveluille
 • Alma Alma Media Oyj (y-tunnus 1944757-4) ja sen tytäryhtiöt, erillinen ja itsenäinen rekisterinpitäjä Suomessa ja Tšekin tasavallassa jos luot tilin Monster-verkkosivustolla kyseisissä maissa. Lisää tietoa yksityisyydensuojasta Alma Media -konsernissa saat osoitteesta www.almamedia.fi/tietosuoja.

Kun haet työpaikkaa, tarjoat yhteystietosi työhön kohdistuvan kiinnostuksen osoittamiseksi tai vastaat työnantajan viestiin, annat samalla luvan tietojesi paljastamiseen tälle työnantajalle ja tällaisen työnantajan yhteydenottoihin työllistämiseen liittyviä tarkoituksia varten.

Emme jaa yhteystietoja kolmansille osapuolille näiden suoramarkkinointitarkoituksiin, ellet suostu nimenomaisesti tällaiseen paljastamiseen. Lisäksi jaamme tietoja seuraavilla tavoilla:

1. Siirrämme tietosi sellaisille palveluntarjoajille, jotka ovat kolmansia osapuolia ja auttavat toimittamaan tuotteitamme ja palvelujamme sinulle. Esimerkkejä tällaisista palveluista ovat verkkopalvelintemme ja tietokantojemme isännöinti, datan analysointi, markkina-avun tarjoaminen, asiakashallintatyökalujen tarjoaminen, luottokorttimaksujen käsittely ja asiakaspalvelun tarjoaminen. Nämä yritykset pääsevät henkilötietoihisi vain siltä osin kuin se on tarpeellista toimintojensa suorittamiseksi. Pyrimme sitouttamaan kolmannet osapuolet kulloinkin soveltuvaan sääntelyyn siihen, että ne eivät voi käyttää tietoja muihin tarkoituksiin. Säilytämme vastuun kaikista tällä tavoin jaetuista tiedoista.

2. Me paljastamme tietoja kolmansille osapuolille, kun annat meille suostumuksesi sen tekemiseen. Esimerkiksi:

(a) jos teet ansioluettelostasi haettavan tai jos me keräämme tietoja, jotka olet asettanut saataville julkisella verkkosivustolla, kaikilla osapuolilla, joilla on käyttöoikeudet ansioluetteloosi tai profiilitietokannan tuotteisiin, on käyttöoikeudet tietoihisi;

(b) jos suostut vastaanottamaan tietoja kolmansien osapuolten tuotteista tai palveluista, me annamme yhteystietosi näille kolmansille osapuolille, niin että ne voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Jaamme myös koostetietoja (mukaan lukien sijaintitiedot) Monster-sivuston kävijöistä ja -sovelluksen käyttäjistä kolmansille osapuolille, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia verkossa. Kokoamme myös työpätevyyteen, koulutukseen, ikään, kokemustasoon tai muihin työnhaun kannalta oleellisin tietoihin liittyvää dataa. Tämä koostettu data ei tunnista käyttäjiä henkilökohtaisesti, ja se voidaan asettaa työnantajien saataville tai jakaa julkisesti. Jos luomme yhteismerkillä varustetun sivuston toisen yrityksen kanssa, kumpikin yritys säilyttää kyseisellä sivustolla kerätyt tiedot, ja ne ovat yhteismerkillä varustetuilla sivustoilla julkaistavien kummankin yrityksen tietosuojakäytäntöjen alaisia.

3. Voimme paljastaa muilta verkkosivustoilta keräämiämme tietoja kolmansille osapuolille.

4. Paljastamme tietoja lain vaatiessa tai oman harkintamme mukaan jonkin valtion elimen pyytäessä tai jos uskomme vilpittömässä mielessä harkittuamme tietosuojaa koskevia etujasi ja muita tekijöitä että tällainen toimenpide on tarpeellinen: (a) laillisten vaatimusten täyttämiseksi tai oikeudenkäyntimenettelyn noudattamiseksi; (b) oikeuksiemme tai omaisuutemme tai sidosyritystemme suojelemiseksi; (c) petoksen tutkimiseksi, rikoksen estämiseksi tai kansallisen turvallisuuden suojelemiseksi tai (d) käyttäjien tai yleisön henkilökohtaisen turvallisuuden suojelemiseksi.

5. Voimme paljastaa ja siirtää henkilötiedot kolmannelle osapuolelle, joka hankkii joitakin Monsterin liiketoimintayksiköitä tai ne kaikki, tapahtuipa tämä hankinta fuusion, yhdistymisen tai koko omaisuutemme tai sen huomattavan osuuden oston kautta. Lisäksi, mikäli Monster joutuu maksukyvyttömäksi, nämä tiedot luovutetaan tuomioistuimen hyväksymällä tavalla. Sinua tiedotetaan koko yrityksemme tai sen huomattavan osuuden myynnistä sähköpostitse tai sivustolla julkaistavalla näkyvällä ilmoituksella.

Evästeet ja verkkomainonta

Evästeet: Monster ja sen kumppanit käyttävät evästeitä Monster-sivustoilla trendien analysointiin, verkkosivustojen hallitsemiseen, käyttäjien liikkeiden seurantaan sivustolla sekä käyttäjäkantamme väestötieteellisten tietojen keräämiseen kokonaisuudessaan. Evästeet auttavat yksilöimään ja maksimoimaan sinun sivustomme käytön, mukaan lukien käyttäjäasetusten tallennus, hakutulosten ja mainosten valikoiman parantaminen sekä käyttäjätrendien seuranta. Voit hallita evästeitäsi selaimen tasolla, mutta jos päätät poistaa evästeet käytöstä, tämä voi rajoittaa tiettyjen ominaisuuksien käyttöäsi verkkosivustollamme tai palvelussamme.

Käytämme seuraavan tyyppisiä evästeitä:

 • Turvallisuus: Näillä evästeillä varmistamme käyttöoikeudet tilillesi.
 • Asetukset: Näitä evästeitä käytetään asetustesi, kuten kielen valinnan ja työnhaun tulosten, tallennukseen.
 • Analytiikka: Seuraamme verkkoliikennettä, jotta voimme tunnistaa suositun sisällön ja mahdolliset ongelmat.
 • Ominaisuudet: Seuraamme, millaisia työpaikkoja etsit ja katselet ja mihin töihin haet, jotta voimme näyttää sinulle enemmän vastaavia työpaikkoja. Käytämme evästeitä myös tiettyjen käyttäjien testiryhmiin jakamiseen uusien ominaisuuksien testaamiseksi.
 • Mainonta: Me käytämme ei-tunnistettavia tietoja sinusta esittämään sinulle mainoksia Monsterin ja kolmansien osapuolten sivustoilla.

Jotkin evästeet säilyvät tietokoneellasi sen jälkeen, kun olet poistunut sivustoltamme. Turvallisuusevästeet säilyvät 60 päivää viimeisimmän käyntisi jälkeen. Äänestyksiin liittyvät evästeet säilyvät 90 päivää, ja Monsterin mainoksiin ja sivuston ilmoituksiin liittyvät evästeet jopa kaksi vuotta, ellet päätä poistaa niitä.

Annamme myös muiden yritysten näyttää sinulle mainoksia sivustojamme ja sovelluksiamme käyttäessäsi. Kun näin tapahtuu, nämä yritykset voivat katsella, muokata tai asettaa omia evästeitään, aivan kuin olisit pyytänyt verkkosivun niiden sivustolta. Näiden kolmansien osapuolten sijoittamat evästeet säilyvät tietokoneellasi jopa 20 vuotta sen jälkeen, kun olet poistunut sivustoltamme, ellet päätä poistaa niitä.

Monster käyttää myös verkkojäljitteitä (joita kutsutaan joskus pikseleiksi) ja JavaScriptiä. Voimme saada vahvistuksen, kun avaat Monsterilta saapuneen sähköpostiviestin, jos tietokoneesi tukee tämän tyyppistä ohjelmaa. 

Monster käyttää myös "Flash-evästeitä", jotka tunnetaan myös nimellä "paikallisesti jaetut objektit", videotoistimen asetusten tallentamiseen sekä turvallisuustarkoituksiin. Sinä voit säätää Flash-evästeiden asetuksiasi.

Mainonnasta kieltäytyminen: Monster käyttää useita kolmansia osapuolia analytiikan ja mainosten tarjoamiseen, mukaan lukien DoubleClickAtlas Solutionsja Adobe. Voit kieltäytyä kolmannen osapuolen evästeiden vastaanottamisesta asettamalla selaimesi hylkäämään evästeet. Muussa tapauksessa, jos et halua sallia Adobe Analyticsin keräävän ja analysoivan sivustojemme käyttöäsi tai Adoben käyttävän niitä dynaamisen sisällön räätälöimiseen vastaamaan sinun erityisiä kiinnostuksenkohteitasi, voit sanoutua irti Adobesta osoitteessahttps://www.adobe.com/privacy.html. Monsterin verkkosivusto ei reagoi selaimen do not track‑kieltoihin. Käy kohdassa Kolmannen osapuolen mainostus sivustolla Monster.com   katsomassa luettelo yrityksistä, joiden kanssa Monster toimii yhteistyössä yksilöityjen mainosten tarjoamiseksi. Voit kieltäytyä vastaanottamasta kohdistettua mainontaa Monsterin kanssa yhteistyötä tekeviltä verkostoilta, tai jos olet Euroopan unionin alueella, ja ja NAI:hin osallistuvilta mainosverkostoilta.

Käytämme evästeitä myös uramainosverkostomme (Career Ad Network,"CAN") yhteydessä. CAN-evästettä käytetään sinulle oleellisten työmainosten näyttämiseen Monster-sivustolla ja muilla verkkosivustoilla. Voit kieltäytyä CAN-evästeestä täällä: http://can.monster.com/cookie-technology.aspx. Huomaa, että saat jatkossakin yleisiä työmainoksia.

Jos poistat evästeet, myös kieltäytymisevästeesi poistetaan. Jos vaihdat tietokoneen tai verkkoselaimen, sinun on kieltäydyttävä uudelleen.

Sosiaalisen median widgetit

Sivustomme sisältää sosiaalisen median ominaisuuksia, kuten Facebookin tykkäyspainikkeen ja widgettejä, kuten Jaa tämä -painikkeen. Näiden toimintojen käyttö on niitä tarjoavan yrityksen yksityisyyssuojakäytännön alaista.

Tärkeä huomautus ansioluetteloosi liittyen

Kun luot tai julkaiset ansioluettelon, tallennamme sen ansioluettelo- ja profiilitietokantaamme Yhdysvalloissa. Voit hallita ansioluettelosi tilaa asettamalla sen näkyväksi, rajoitetuksi tai yksityiseksi. Näkyviä ja rajoitettuja ansioluetteloita voi katsella kuka tahansa, jolla on käyttöoikeudet ansioluettelo- ja profiilitietokantaamme. Emme voi hallita muiden katselemien tai lataamien ansioluetteloiden säilyttämistä, käyttöä tai yksityisyyttä.

Yksityiset ansioluettelot eivät näy ansioluettelo- ja profiilitietokannassamme, mutta sinusta julkiselta verkkosivustolta hankkimamme tiedot voivat olla nähtävissä. Voit edelleen käyttää yksityistä ansioluetteloasi työn hakuun verkossa. Jos haet yksityisen ansioluettelon avulla, se muunnetaan asianomaiselle työnantajalle, joka voi säilyttää kopion siitä.

Yritämme rajoittaa ansioluettelo- ja profiilitietokantamme käyttöoikeudet oikeutetuille käyttäjille, mutta emme voi taata, että muut osapuolet eivät pääse tähän tietokantaan. Kun ansioluettelosi on paljastettu, Monster ei voi hakea sitä takaisin siihen päässeiltä kolmansilta osapuolilta. Näin ollen sinun ei pidä laittaa ansioluetteloosi tai profiiliisi arkaluontoisia tietoja, persoonaprofiileja tai mitään muita tietoja, joita et halua julkisiksi.

Jos ansioluettelosi sisältää tietoja suosituksesta, on sinun vastuullasi varmistaa, että suositeltu henkilö on tietoinen siitä, että olet välittänyt hänen tietonsa, ja että hän on suostunut siihen kirjallisesti.

Meille antamasi ansioluettelot eivät saa sisältää arkaluontoista dataa, joka liittyy (i) rotuusi tai etniseen alkuperääsi, (ii) poliittisiin uskomuksiisi, (iii) filosofisiin tai uskonnollisiin uskomuksiisi, (iv) ammattiyhdistyksen tai poliittisen puolueen jäsenyyteesi, (v) fyysiseen tai mielenterveyteesi tai biometrisiin tietoihisi tai geenikoostumukseesi, (vi) addiktioihisi tai seksielämääsi, (vii) rikoksiin syyllistymiseesi tai rikosprosesseihisi ja niihin liittyviin rangaistuksiin tai sakkoihin, (viii) laittomaan tai paheksuttavaan toimintaasi ja niihin liittyviin rangaistuksiin tai (ix) mihinkään sosiaaliturvatunnukseen tai kansalliseen tunnusnumeroon. Jos kuitenkin annat meille nämä tiedot, hyväksyt sen, että tämä tapahtuu omalla riskilläsi.

Pääsy sinun henkilötietoihisi ja niiden säilytys

Tietojen säilyttäminen: Koska urasi hallinta on elinikäinen prosessi, säilytämme kaikki sinusta keräämämme tiedot, jotta voimme tehdä sivustojemme toistuvasta käytöstä tehokkaampaa, käytännöllisempää ja oleellisempaa, kunnes muutat henkilötietojasi tai poistat ne alla kuvatulla tavalla. Säilytämme tietojasi niin kauan kuin tilisi on aktiivinen tai sikäli kuin niitä tarvitaan palveluiden tarjoamiseen sinulle, laillisten velvoitteidemme noudattamiseen, kiistojen ratkaisuun ja sopimustemme toimeenpanemiseen.

Jos olet Euroopan unionin sisällä etkä kirjaudu tilillesi tai ole vuorovaikutuksessa palvelujemme kanssa yli viiteen vuoteen, sinun tilisi vanhenee ja se asetetaan poistettavaksi sivustoltamme. Vanhentuneita tilejä poistetaan rutiininomaisesti. Jos tilisi sisältää ansioluettelon, saat meiltä sähköpostiviestin, ennen kuin poistamme ansioluettelosi tällä tavoin.

Henkilötietojesi käyttöoikeudet: Pyynnöstä Monster antaa sinulle pääsyn sinusta pitämiimme tietoihin. Voit saada pääsyn ansioluetteloosi tai profiiliisi sekä päivittää tai poistaa ne koska tahansa. Jotta voit tehdä näin, kirjaudu sisään tilillesi, mene ansioluetteloosi tai profiiliisi ja tee haluamasi muutokset. Jos sinulla ei ole tiliä, tai jos uskot, että joku toinen on tarjonnut meille yhteystietosi, ota meihin yhteyttä. Sinulla on lisäksi oikeudet tietoja siirrettävyyteen sekä pyyntöön, jonka mukaan Monster rajoittaa sinua koskevien tietojen käsittelyä.

Monster voi kieltää henkilötietoihisi pääsyn, niiden korjaamisen, päivittämisen tai poistamisen tai rajoittaa niitä, jos tämä rikkoisi toisen henkilön oikeuksia ja/tai jos sovellettava laki sen muuten sallii.

Jos haluat poistaa tilitietosi kokonaan, ota meihin yhteyttä. Lähetämme sinulle sähköpostitse vahvistuksen, että henkilötietosi on poistettu. Me voimme säilyttää henkilötietojasi senkin jälkeen, kun olet sulkenut tilisi, jos niin on kohtuullisesti katsoen välttämätöntä laillisten velvoitteidemme vuoksi (mukaan lukien viranomaisten pyynnöt), täyttämään regulatiiviset vaatimukset, ratkaisemaan riidat, tutkimaan tietoturvatapauksia, estämään petoksia ja väärinkäyttöä, toimeenpanemaan Käyttäjäsopimustamme tai täyttämään pyyntösi lopettaa lisäviestien saaminen meiltä. Me säilytämme kaikki anonyymit tiedot sen jälkeen, kun tilisi on suljettu.

Vastaamme kaikkiin tietojen käyttöoikeuksiin liittyviin pyyntöihin kohtuullisissa ajoin. Jos tarvitsemme lisäaikaa tietojesi käyttöoikeuksien tarjoamiseen, vahvistamme pyyntösi vastaanoton kohtuullisissa ajoin ja annamme vastauksemme viipymättä sovellettavan lain edellyttämässä ajassa.

Jotkut Monsterin asiakkaat säilyttävät ansioluettelotietokantojaan Monsterin palvelimilla. Monster on tällä tavoin vastaanotettujen henkilötietojen tiedonkäsittelijä. Jos haluat päästä henkilötietoihisi, tarkastaa ne tai korjata niitä, sinun on otettava tällaisten pyyntöjen osalta yhteyttä asiakkaaseemme (mahdolliseen tai nykyiseen työnantajaasi). Toimimme asianmukaisesti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, jotta voimme auttaa tällaisten vastausten saamisessa. Katso yksityisiin ansioluettelotietokantoihin liittyviä lisätietoja.

Tietoturvallisuus

Olet vastuussa käyttäjänimesi ja salasanasi salassa pitämisestä.

Henkilötietojesi turvallisuus on meille tärkeää. Hyödynnämme erilaisia suojauskeinoja meille lähetettävien henkilötietojen suojaamiseksi sekä niiden lähetyksen aikana että niiden vastaanoton jälkeen. Monster ryhtyy asianmukaisiin toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi tahattomalta menetykseltä sekä valtuuttamattomalta pääsyltä, käytöltä, muuttamiselta tai paljastamiselta. Turvallista työnhakua helpottavia lisätietoja löytyy Turvallisuuskeskuksestamme.

Pidä mielessäsi, että nykyinen työnantajasi voi katsella ansioluetteloita ja profiileja.

Lapset

Monsteria ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille, emmekä tietoisesti kerää tietoja tämänikäisiltä.

Henkilötietojen kansainväliset siirrot

EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen Privacy Shield -järjestely: Monster Worldwide, Inc. (“Monster”) osallistuu EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen väliseen Privacy Shield -järjestelyyn ja on sertifioitu noudattamaan sitä. Monster on sitoutunut käsittelemään kaikkia Euroopan unionin (EU) jäsenmaista tai ja Yhdistynyt kuningaskunta, ja Sveitsistä vastaanotettuja henkilötietoja  siirtoon soveltuvan Privacy Shield -järjestelyn periaatteiden mukaisesti. Lisätietoja Privacy Shield -järjestelystä saat Yhdysvaltojen kauppaministeriön Privacy Shield -luettelosta osoitteesta: https://www.privacyshield.gov/list.

Monster on vastuussa vastaanottamiensa henkilötietojen käsittelystä ja niiden tämän jälkeen siirtämisestä Monsteria edustaville kolmansille osapuolille Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti. Monster noudattaa Privacy Shield -järjestelyn periaatteita siirtäessään henkilökohtaisia tietoja EU-alueelta ja Yhdistynyt kuningaskunta, ja Sveitsistä, edelleensiirtoa koskevat vastuumääräykset mukaan lukien.

Monster on velvollinen noudattamaan Yhdysvaltojen kauppakomission (Federal Trade Commission) toimivaltaa Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti vastaanotettujen tai siirrettyjen tietojen osalta. Joissakin tilanteissa, kuten täyttääkseen kansallista turvallisuutta ja lainvalvontaa koskevat vaatimukset, Monster voi joutua luovuttamaan henkilötietoja viranomaisille lain niin määrätessä.

Jos olet tehnyt tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyvän valituksen, jota emme ole käsitelleet tai ratkaisseet tyydyttävällä tavalla, ota yhteyttä Yhdysvalloissa toimivaan ulkoiseen sovittelijaan (veloituksetta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Tiettyjen ehtojen (jotka on määritelty tarkemmin Privacy Shield -sivustolla) täyttyessä voit olla oikeutettu vaatimaan sitovaa sovitteluratkaisua, kun muita ratkaisuja ei ole saatavilla.

Vakiosopimuslausekkeet: Monster lisäksi siirtää henkilötietoja EU:sta Yhdysvaltoihin vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti.

Muutokset Tietosuojaselosteeseemme

Voimme päivittää tämän Tietosuojakäytännön heijastamaan tietokäytäntöjemme muutoksia. Jos me teemme mitä tahansa olennaisia muutoksia, me ilmoitamme sinulle asiasta tarvittaessa sähköpostitse (lähetettynä tililläsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen) tai antamalla ilmoituksen tällä verkkosivustolla ennen muutoksen voimaantuloa. Kannustamme sinua tarkastamaan tämän sivun ajoittain tietosuojakäytäntöihin liittyviä uusimpia tietoja varten.

Yhteystiedot

Sinun tietosi lähetetään Monster Worldwide, Inc:lle ja niitä isännöidään ja säilytetään tietokannassa palvelimilla, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa. Monster Worldwide, Inc., Delawaressa rekisteröity yhtiö, jonka ensisijainen liiketoimipaikka on osoitteessa 133 Boston Post Road, Weston, MA 02493, USA, on laillinen yksikkö, joka määrittää Monster-sivustoilta ja -sovelluksista kerättyjen tietojen käsittelyn käyttötarkoitukset ja keinot, ja se on kaikkien Monsterin sinulta keräämien tietojen rekisterinpitäjä. Monster Worldwide, Inc. on lisäksi tällä sivustolla kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä.

Jos sinulla on missään vaiheessa kysyttävää tai huolenaiheita tähän Tietosuojakäytäntöön liittyen, ota meihin yhteyttä verkossa tai osoitteeseen:

Privacy Office
Monster Worldwide, Inc.
133 Boston Post Road
Weston, MA 02493

Jos olet tehnyt tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyvän valituksen, jota emme ole käsitelleet tai ratkaisseet tyydyttävällä tavalla, ota yhteyttä Yhdysvalloissa toimivaan ulkoiseen sovittelijaan (veloituksetta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä olevilla käyttäjillä on oikeus tehdä valitus oman maansa tietoturvallisuutta valvovalle viranomaiselle.

Monsterin Euroopan tietosuojavirkailija on tavoitettavissa osoitteessa Monster Worldwide CZ, Rohanské nábřeží 670/19, 186 00 Prague 8 Czech Republic.

Alma Media -konsernin tietosuojavastaava on tavoitettavissa osoitteessa Alma Media Oyj, Laki/Tietosuoja, Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki tai tietosuoja(at)almamedia.fi.

Lisätietoja tietosuojasta Monsterin mobiilisovellusta varten

Yllä kuvattujen tietokäytäntöjen lisäksi seuraava osio pätee Monsterin mobiilisovelluksensa kautta keräämien tietojen keräämiseen ja käyttöön. Kun käytät sovellusta, Monster voi kerätä ja käyttää sinuun liittyviä tietoja seuraavasti:

 • Sovellus näyttää kolmansien osapuolten verkkosivustoilta löydettyjä työpaikkoja. Jos haet jotakin näistä töistä, Monster lähettää tietosi tämän työpaikan sisältävälle verkkosivustolle ja se voi ottaa yhteyttä sinuun hakemuksestasi.
 • Monster voi kerätä sinulta puhelinnumeron Jobr-sovelluksen latauslinkin sisältävän tekstiviestin lähettämiseksi. Vahvistat, että omistat antamasi puhelinnumeron ja suostut siihen, että et pidä Jobr-sovellusta vastuullisena tekstiviestilaskuista.
 • Jos sallit sen, sovellus kerää sinun maantieteellisen sijaintisi. Sijaintiasi käytetään esittämään sinua lähellä olevia työpaikkoja. Sijaintitietojasi säilytetään 2 viikkoa Monsterin lokeissa ja enintään vuosi lokiarkistoissa.

 

Tietosuojaoikeutesi Monsterin tietosuojakäytännön pääkohdat

Kehotamme sinua lukemaan  koko tietosuojakäytännön yksityisyyskäytäntöjämme koskevia tarkempia tietoja varten.

Monster kerää tietoja sinusta ja käyttää näitä tietoja, jotta se voi auttaa sinua löytämään työnantajia ja työnhakijoita sekä tarjota sinulle muita palveluja. Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, kuinka henkilötietojasi kerätään sekä kuinka niitä käytetään, jaetaan ja suojataan, ja se kuvaa myös henkilötietojesi käyttöä, niiden käyttöoikeuksia ja korjaamista koskevat valinnat. 

Tämän Tietosuojakäytännön laajuus

Tämä tietosuojakäytäntö pätee tietoihin, joita keräämme tai käytämme Monster Worldwide, Inc. -yhtiön tai sen sidosyritysten (Monster) omistamilla tai hallitsemilla sivustoilla ja näiden sovelluksissa.


TRUSTe

Keräämämme tiedot

Keräämme sinuun liittyviä tietoja Monsteria käyttäessäsi. Keräämme tietoja, kuten yhteystietosi, ansioluettelosi ja profiilitietosi, suoraan sinulta. Keräämme sinuun liittyviä tietoja myös automaattisesti, kuten kuinka käytät Monsteria ja kuinka olet vuorovaikutuksessa sen kanssa, väestötieteelliset tietosi, sekä tietoja tietokoneestasi tai mobiililaitteestasi.

Voimme hankkia sinuun liittyviä tietoja myös kolmansilta osapuolilta kokemuksesi edelleen yksilöimiseksi ja parantamiseksi.

Kuinka käytämme tietojasi

Käytämme sinusta keräämiämme tietoja tarjoamiemme tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen, sinulle vastaamiseen sekä sivustojemme ja sovellustemme käyttämiseen ja parantamiseen. Palveluihimme sisältyy sinulle räätälöidyn sisällön näyttäminen sekä mainonta Monster-sivustolla tai muilla sivustoilla, joiden kanssa meillä on liikesuhde. Voimme käyttää tietojasi ottaaksemme sinuun yhteyden Monsterin päivityksiin liittyen, suorittaaksemme kyselyjä tai tarjotaksemme tiedottavaa ja palveluihin liittyvää viestintää, mukaan lukien tärkeät turvallisuuspäivitykset.

Muut henkilöt ympäri maailmaa voivat päästä Monsterin julkisilla alueilla tai ansioluettelossa ja profiilitietokannassa jakamiisi tai näkyville asettamiisi tietoihin sekä käyttää ja tallentaa niitä. Pyrimme tarjoamaan turvallisen ympäristön yrittämällä rajoittaa tietokantamme käyttöoikeudet oikeutetuille käyttäjille, mutta emme voi taata, että valtuuttamattomat osapuolet eivät pääse siihen. Emme voi myöskään hallita sitä, kuinka valtuutetut käyttäjät tallentavat tai siirtävät meille antamiasi tietoja, joten sinun ei pidä julkaista arkaluontoisia tietoja Monsteriin.

Kuinka jaamme tietosi

Emme jaa yhteystietoja kolmansille osapuolille näiden suoramarkkinointitarkoituksiin ilman suostumustasi.

Jos haet työpaikkaa, annat yhteystietosi osoittaaksesi mielenkiintosi työpaikkaa kohtaan tai vastaat työnantajan lähettämään viestiin, me jaamme sinun tietosi työnantajan kanssa ja tämä voi käyttää sinun tietojasi ottamaan yhteyttä sinuun työllistämiseen liittyvää tarkoitusta varten.

Jaamme tietosi sellaisille kolmansille osapuolille, jotka auttavat meitä toimittamaan tuotteitamme ja palvelujamme sinulle. Nämä kolmannet osapuolet eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Voimme jakaa tietosi kolmansille osapuolille, jos suostut tähän. Voimme esimerkiksi käyttää tietojasi ottaaksemme sinuun yhteyden Monsterilta tai sidosyrityksiltämme saatavilla oleviin tuotteisiin tai palveluihin liittyen. Antaessasi luvan voimme tarjota tietosi kolmansille osapuolille, jotka voivat ottaa sinuun yhteyttä tuotteisiinsa tai palveluihinsa liittyen. Voit muuttaa yhteydenottoasetuksiasi mukauttamalla ilmoitusasetuksiasi.

Voimme paljastaa muilta verkkosivustoilta keräämiämme tietoja kolmansille osapuolille.

Paljastamme tietoja lain sitä vaatiessa.

Voimme paljastaa ja siirtää tietoja kolmannelle osapuolelle, joka hankkii joitakin Monsterin liiketoimintayksiköitä tai ne kaikki.

Henkilötietojesi käyttöoikeudet

Tallennamme tietosi, jotta vuorovaikutuksesi Monsterin kanssa olisi tehokkaampaa, käytännöllisempää ja asianmukaista. Voit päästä ansioluetteloosi tai profiiliisi, tarkastaa sen, korjata sitä, päivittää sen tai poistaa sen milloin tahansa kirjautumalla sisään tilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä, tai jos uskot, että joku toinen on tarjonnut meille yhteystietosi, ota meihin yhteyttä.

Kun poistat henkilötietojasi, säilytämme lokeja ja muita kuin henkilötietoja toiminnastasi Monsterissa. Säilytämme myös arkistokopion näistä muista tiedoistasi yrityksemme tilintarkastus- ja tallennetarkoituksiin, ja sinulla tai kolmansilla osapuolilla ei ole siihen käyttöoikeuksia Internetissä. Jos muut Monsteria käyttävät henkilöt pääsivät aiemmin henkilötietoihisi, emme voi poistaa näitä tietoja heidän järjestelmistään.

Muut tiedot

Monsteria ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille.

Osallistumme EU:n ja Yhdysvaltojen Privacy Shield -järjestelyyn, joka on kuvattu tarkemmin Monsterin koko tietosuojakäytännössä.

Käytämme evästeitä Monster-verkkokokemuksesi yksilöimisen ja maksimoinnin edistämiseksi. Voit poistaa evästeet käytöstä; tämä voi kuitenkin rajoittaa tiettyjen ominaisuuksien tai toimintojen käyttöäsi sivustoillamme ja sovelluksissamme.

Löydät lisätietoja verkossa suojautumisesta Turvallisuuskeskuksessa.

Mobiilisovellukset

Monster tarjoaa useita mobiilisovelluksia, kuten Monster-sovelluksen ja Jobr-sovelluksen. Monster kerää ja käyttää sinuun liittyviä tietoja Monsterin koko tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla, mukaan lukien sovelluskohtaiset osiot.

Yhteystiedot

Voit ottaa meihin yhteyttä verkossa, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita yksityisyyskäytäntöihimme tai EU:n ja Yhdysvaltojen Privacy Shield -järjestelyyn osallistumiseemme liittyen. Voit lisäksi kirjoittaa meille osoitteessa:

Privacy Office
Monster Worldwide, Inc.
133 Boston Post Road
Weston, MA 02493

Jos olet tehnyt tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyvän valituksen, jota emme ole käsitelleet tai ratkaisseet tyydyttävällä tavalla, ota yhteyttä Yhdysvalloissa toimivaan ulkoiseen sovittelijaan (veloituksetta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request

Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä olevilla käyttäjillä on oikeus tehdä valitus oman maansa tietoturvallisuutta valvovalle viranomaiselle, mikäli emme ole asianmukaisesti ratkaisseet heidän kysymystään tai huolenaihettaan.

Tietosuojavirkailijamme on tavoitettavissa osoitteella:

Data Protection Officer

Monster Worldwide CZ,

Rohanské nábřeží 670/19, 186 00 Prague 8

Czech Republic.


Päivitys voimassa 14. marraskuu 2018 alkaen.

 

Alma Media -konsernin tietosuojavastaava on tavoitettavissa osoitteessa Alma Media Oyj, Laki/Tietosuoja, Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki tai tietosuoja(at)almamedia.fi.
www.almamedia.fi/tietosuoja