Skip to main content

Gruppchef, Strategi & arkitektur, Affärsutveckling

Vi söker en gruppchef till Strategi & arkitektur på Affärsutveckling
Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på effektivisering och processutveckling i hela verksamheten, givetvis med kunden i centrum. Då vår tidigare gruppchef har antagit nya utmaningar söker vi nu en ersättare som med stort engagemang och driv vill vara med och bygga vår framtida verksamhet.

Din roll
Gruppen Strategi & arkitektur består av gruppchef och en Processutvecklare. Tillsammans arbetar ni i nära samarbete och du driver gruppens ansvarsområden och rapporterar till avdelningschef Affärsutveckling.

- Du utformar organisationens IT-strategi och arbetar för att IT- och verksamhetsarkitektur utvecklas i linje med den.
- Du upprätthåller en övergripande bild av bankens verksamhetsprocesser samt informations- och systemarkitektur.
- Du deltar i större utredningar, projekt och upphandlingar för att försäkra dig om att arkitekturen i nya tekniska lösningar ger rätt värde till verksamheten.
- Du stöttar systemägare och CPO i att identifiera kostnadseffektiva lösningar och utvärdera leverantörers prestationer.
- Gruppen fungerar som coach och katalysator för Ålandsbankens arbete med att bli en ännu mer processorienterad verksamhet. Här finns metodikansvar och kompetenser kring kartläggning, dokumentation och utveckling av processer samt ägarskap till en verktygslåda av olika effektiviseringsplattformar.

Din profil
För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk och har ett strategiskt förhållningssätt till dina ansvarsområden och arbetsuppgifter, vidare krävs ett strukturerat arbetssätt och förmåga att driva utveckling målinriktat. Stort fokus läggs också på din kommunikativa förmåga som dels kan innebära att diskutera komplexa frågeställningar med tekniska specialister så väl som med personer utan teknikkunskap.

Kravet för rollen är högskoleutbildning inom IT-området och att du har erfarenhet av IT-utveckling. Erfarenhet av bankbranschen, processautomatisering och om ramverken COBIT och ITIL är meriterade.

Du bör prata flytande svenska och ha goda kunskaper i engelska.

Tjänsten är ordinarie och placeringsort är Mariehamn. Närmare information får du av Avdelningschef Jannike Nordström eller HR-specialist Sara Mattsson.

WWW-osoite: http://www.alandsbanken.ax
Yhteystiedot: Avdelningschef Jannike Nordström eller HR-specialist Sara Mattsson, 0204 29 011
Työpaikan osoite: Nygatan 2, 22100 MARIEHAMN
Työ alkaa: enligt överenskommelse
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 20.06.2021
Jätä hakemus: Sänd din intresseanmälan och CVvia denna länk: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=182&departmentId=21463&ProjectId=177098&MediaId=5

Intervjuer sker löpande.
Ilmoitus jätetty: 08.06.2021

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.

Gruppchef, Strategi & arkitektur, Affärsutveckling

Ålandsbanken Abp
Maarianhamina
Vakituinen, Kokopäiväinen

Julkaistu 08.06.2021

Jaa työpaikkailmoitus