Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Mentorointiohjelman koordinaattori

Mentorointiohjelman koordinaattori, Espoon kaupunki, Espoo Talent Espoo on Espoon kaupungin vastaus kansallisen Talent Boost -ohjelman poikkihallinnolliseen toimeenpanoon osana laajaa kumppaniverkostoa.

Tavoitteenamme on vahvistaa yritysten halukkuutta ja kyvykkyyttä rekrytoida kehittyvällä suomen kielen taidolla, tietointensiivisillä toimialoilla sekä kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä työskentelemään motivoituneita maahanmuuttajia. Lisäksi vahvistamme kansainväliseen rekrytointiin tarjolla olevien palveluiden tunnettuutta sekä hyödyntämistä työnantajien keskuudessa. Haluamme, että Espoon veto- ja pitovoima kansainvälisten osaajien keskuudessa on niin vahvaa, että Suomesta tulee kansainvälinen edelläkävijä.

Tavoitteiden saavuttamiseksi luomme yritysten kasvua ja kansainvälisiä rekrytointeja tukevan palveluvalikoiman. Toimintamme on vahvasti sidoksissa sekä Business Espoon että Espoon maahanmuuttajia palvelevien osaamiskeskusten toimintaan. Onnistumisemme mittari on se, että saamme sekä yritykset että työnhakijat mukaan kumppaneiksi palveluidemme kehittämiseen ja toimimaan aktiivisina puolestapuhujinamme.

Haemme määräaikaiseen tehtävään kokoaikaista mentorointiohjelman koordinaattoria ajalle 1.5.2021 - 30.6.2023.

Kansainvälisten osaajien työllistymisen tukemiseksi käynnistetyn EntryPoint -mentorointiohjelman koordinoinnista ja kehittämisestä on vastannut vuodesta 2016 alkaen Helsingin seudun kauppakamari. Mentorointiohjelmat ovat vuosina 2016-2021 tuoneet yhteen yli 400 kansainvälistä osaajaa ja pääkaupunkiseudun työelämässä vaikuttavaa asiantuntijaa.

Kesästä 2021 alkaen ohjelman jatkokehittämistä ja toteuttamista jatkavat Espoon ja Helsingin kaupungit. Mentoreina ohjelmissa toimivat eri alojen ammattilaiset ja aktoreina erityisesti Suomeen opiskelun, työn tai perheen takia muuttaneet korkeakoulutetut maahanmuuttajat.

Talent Espoo -kokonaisuudesta vastaavan erityissuunnittelijan alaisuudessa vastaat EntryPoint-mentorointiohjelman koordinoinnista ja teet läheistä yhteistyötä korkeakoulutettujen osaamiskeskuksen toiminnasta vastaavan projektipäällikön sekä nuorten työllisyyspalveluiden verkostokoordinaattorin kanssa. Mentoreiden ja aktoreiden rekrytoinnin lisäksi vastaat ohjelman sisällön tuottamisesta ja aikataulun koordinoinnista, viestintäkanavien luomisesta ja ylläpidosta ohjelman osallistujien välille sekä ohjelmaan liittyvien viestintämateriaalien tuottamisesta yhteistyössä viestintäasiantuntijan kanssa. Vastaat myös mentori-aktori -parien muodostamisesta. Osallistut hankkeen viestintään ja tapahtumien tuottamiseen, vieraskielisille työnhakijoille sekä työnantajille suunnattujen palveluiden kehittämiseen. Lisäksi hoidat muita esimiehen määräämiä, hankesuunnitelman toteuttamiseen liittyviä tehtäviä.

Etsimme can do! -asennetta, innostusta osaamisen kehittämiseen ja rohkeutta tarttua puhelimeen uusien mentoreiden tavoittamiseksi. Hakemallamme henkilöllä on kokemusta mentorointiohjelmien kehittämisestä, tuottamisesta ja/tai koordinoimisesta ja hän on työotteeltaan tavoitteellinen ja tuloshakuinen. Työtä tehdään matriisissa, joten hyvät vuorovaikutustaidot, innovatiivinen ja innostava ote yhteistyöhön sekä palvelujen kehittämiseen tulevat tarpeeseen, myös kehitystyölle ominaisen keskeneräisyyden sietokyky on tärkeää. Jos sinulla on paloa ja intoa suomalaisen työelämän inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden lisäämiseen, tämä tehtävä on sinulle!

Varmistuaksemme, että löydämme juuri oikean henkilön tiimimme vahvistukseksi, toteutamme rekrytointiprosessin anonyyminä. Hakemuksessasi toivomme lukevamme esimerkiksi näkemyksistäsi onnistuneen mentorointiohjelman edellyttämistä toimenpiteistä, vaadittavasta työkaluista ja resursseista. Olemme kiinnostuneita näkemyksistäsi siitä, miten mentorointi liittyy organisaation osaamisen kehittämiseen ja minkälaisin argumentein houkuttelisit työnantajia ja yksittäisiä ammattilaisia mukaan mentoreiksi. Myös mielipiteesi keskeisistä tekijöistä onnistuneen mentori-aktori -parin muodostamisessa ovat meille kiinnostavia.

Työllisyyden kuntakokeilun yhteydessä kaupungin palveluiden piiriin on siirtynyt n. 18 000 TE-toimiston asiakasta, joista 52% on vieraskielisiä. Englannin ohella Espoon puhutuimpia vieraita kieliä ovat venäjä, viro, arabia, somali ja kiina. Näiden kielten osaaminen katsotaan hakijalle eduksi, englannin sujuvaa kirjallista ja suullista kielitaitoa edellytämme. Koska tehtävässäsi tulet kohtaamaan potentiaalisia mentoreita, joilla päivittäinen työkieli ei ole englanti, on tärkeää, että pystyt ainakin käynnistämään puhelinkeskustelun suomeksi.

Tarjoamme:

Espoon kaupunki haluaa olla kielitietoinen työnantaja ja tukea suomen kielen oppimista työn lomassa. Sisäiset kokouksemme käydään pääasiassa suomeksi, mutta keskusteluun voi osallistua englanniksikin. Tämän lisäksi hyödynnämme ja jatkuvasti kehitämme keinoja, joilla selviämme päivittäisessä työssämme vastaantulevista kielitaitoon liittyvistä haasteista. Kuntarekryn sähköinen hakemuslomake on suomeksi, mutta voit täyttää sen halutessasi myös englanniksi. Hakemustekstin voit kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Työllisyyden kuntakokeilun ja uuden valtuustokauden yhteydessä ja organisaatiouudistuksen myötä yrityskoordinaattorin työllä on merkittävä rooli suomalaisen työelämän kehittämisessä: kanssamme pääset muuttamaan maailmaa. Työn ollessa vahvasti verkostoyhteistyöhön pohjautuvaa, tehtävä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden ammatillisen verkostosi laajentamiseen. Innostumme ideoista, kiinnostumme kinkkisistä kysymyksistä ja kannustamme erilaisten mielipiteiden esiintuomiseen. Työyhteisömme on lämminhenkinen, huolehdimme toisistamme ja tuemme toinen toisiamme: olemme Sinun työsi puolella. Emme malta odottaa, että koronarajoitusten rauettua pääsemme myös virkistäytymään yhdessä.

Työpaikan nimi: Talent Espoo

Työaika: 36 h 45 min / viikko

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulututkinto

Ensimmäinen haastattelukierros toteutetaan videohaastatteluna. Henkilökohtaiset haastattelut järjestetään Teams-yhteydellä viikoilla 18-19.

Yhteystiedot: Saat tehtävästä lisätietoja 6.4. klo 10.00 - 12.00 tai 13.4. klo 8.30 - 10.30 maahanmuuttoasioiden päälliköltä Teemu Haapalehdolta, p. 046 877 3200.
Työpaikan osoite: Otakaari 5, 02150 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 3097,64 €/kk
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 19.04.2021 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-01-59-21/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 06.04.2021

Mentorointiohjelman koordinaattori

Espoo
Kokopäiväinen, Vakituinen
Muu koulutustaso

Julkaistu 24.05.2021

Jaa työpaikkailmoitus

Samankaltaisia työpaikkoja