Skip to main content

Specialungdomsledare, vikariat

Vanda stad, Fostran och lärande, Svenskspråkiga servicen
Helsinge skola

Övitsbölevägen 3, 01510 Vanda

Anställningsförhållandets längd: visstidsanställning 25.08.2021 - 30.06.2022

Hej ungdomsledare eller YH socionom! Söker du nya utmaningar? Välkommen till Helsinge! Vår ungdomsledare i Fokusklassen behöver vikarie för tiden  25.8.2021-30.6.2022.

Fokusklassen är en specialklass för elever i årskurs 7-9 som är i behov av krävande särskilt stöd. I klassen jobbar en liten grupp elever tillsammans med en speciallärare och en specialungdomsledare.

I högstadiet erbjuds eleverna fler valfria ämnen och ett större ansvar för sin egen skolvardag. Valfriheten och ansvaret ställer höga krav på de exekutiva färdigheterna och självreglering. Istället för att ha en eller några lärare har eleverna i högstadiet många olika ämneslärare, vilket i sin tur ställer nya krav på förmågan att kunna planera sin tid, samarbeta och organisera sin vardag. Under högstadietiden förväntas eleverna också allt mer självständigt ställa upp mål och planera, utföra och utvärdera sitt arbete. Elever med neuropsykiatriska svårigheter, med utmaningar inom självreglering och med nedsatta exekutiva funktioner behöver ofta extra stöd för att klara av de sista åren i den grundläggande utbildningen.

För att stöda dessa elevers skolgång betonar vi i Fokusklassen förmågan till självreglering, samt exekutiva och sociala färdigheter. Det betyder att vi jobbar med planering och målformulering, organisation av det egna arbetet, flexibilitet och uppmärksamhet.

Det övergripande målet är att utveckla elevernas färdigheter att jobba med uppgifter i skolan. Det i sin tur stödjer en positiv självbild och elevens skolmotivation och därmed också viljan att lösa uppgifter och att jobba med skolarbete. Men lika viktiga mål för oss är också att stöda elevens förmåga till socialt samspel, elevens självbild och känsla av tillhörighet.

Vi söker dig med stark människokännedom som vågar ta initiativ och inte är rädd för utmaningar.

Kännedom om ungdomar med neuropsykiatriska variationer och/eller samarbetet inom sociala sektorn värdesätts.

Mera om Fokusklassen i Helsinge skola

I Vanda, vårt lands fjärde största stad, samarbetar vi i olika nätverk och har mod att pröva på nya verksamhetssätt. Staden är en trygg arbetsgivare som erbjuder de anställda omfattande möjligheter att utveckla sitt kunnande. Undersökningar visar att stämningen är bra på arbetsplatserna i Vanda och enligt den nationella Kommun 10-undersökningen skulle ca 90 % av undervisningspersonalen inom det svenskspråkiga resultatområdet rekommendera sin arbetsgivare. Vi arbetar enligt stadens värderingar: öppenhet, kurage, ansvarsfullhet och samhällsgemenskap.

Uppgifter om anställningen

Behörighetsvillkor: Behörighet enligt förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet 986/1998

Villkoren i tjänsteförhållandet bestäms enligt det allmänna kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA).

Lönesättning:  enligt arbetskollektivavtal (AKTA)

Tillstånd som krävs: Den utnämnda personen ska uppvisa ett giltigt utdrag ur brottsregistret

Antalet anställningar: 1

Prövotid: Anställningen har 4 månader prövotid

Heltids-/deltidsarbete: heltid

Typ av anställning: arbetsavtalsförhållande

Arbetstid: 38 h 15 min/vecka 


Kontaktinformation:
rektor
Mursu, Marielle
040-5932877
[email protected]

Vanda är en ansvarsfull arbetsgivare. Vi stöder våra anställdas välbefinnande och kompetens, och främjar en god atmosfär inom arbetsgemenskaperna. Vi utvecklar ständigt vårt chefsarbete.
Skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Videointervju kan användas i rekryteringsprocessen.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Specialungdomsledare, vikariat

Vantaa
Määräaikainen ja projektityö
Alempi korkeakoulututkinto

Julkaistu 20.06.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti