Kuinka hakea sisäistä työpaikkaa?

Työpaikassasi on haku auki kiinnostavaan positioon, mutta miten siihen kannattaa hakea, jos työskentelee jo samassa firmassa? Työpaikan nappaaminen talon sisältä ei ole itsestäänselvyys, joten kokosimme vinkit siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon sisäistä työpaikkaa hakiessa.
Luotu 15.09.2020

Ole rehellinen tiiminvetäjällesi

Ei ole helppo paikka kertoa pomolle haluavansa vaihtaa toiseen yksikköön. On silti parempi, että kerrot asian itse kuin se, että hän kuulee suunnitelmistasi jotain muuta kautta.

Jos kerrot aikeistasi rehellisesti ja hyvissä ajoin, esihenkilösi voi auttaa sinua uuden paikan saamisessa. Suositteluja kannattaa esihenkilön lisäksi pyytää myös muilta tiimiläisiltä.

Keskustele uuden työpaikan rekrytoinnista vastaavan henkilön kanssa

On hyödyllistä sopia tapaaminen tai puhelinkeskustelu rekrytoinnista vastaavan henkilön kanssa. Häneltä saat lisätietoja haettavasta työnkuvasta ja siihen liittyvistä vaatimuksista, palkkatasosta jne.

Sen lisäksi, että saat vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin, jäät paremmin rekrytoinnista vastaavan henkilön mieleen. Käytä tämä hyödyksesi, sillä useimmissa tapauksissa haastatteluprosessi on sama sekä ulkoisille että sisäisille hakijakandidaateille.

Hyödynnä nykyistä asemaasi ja saavutuksiasi yrityksessä

Sisäisenä hakijana sinulla on etulyöntiasema siinä mielessä, että sinulla on jo ensikäden tietoa yrityksen toimintatavoista sekä millaista on työskennellä kyseisessä yrityksessä. Firman arvot ja periaatteet tuntemalla olet jo edellä kilpailijoitasi.

Voit työhakemuksessasi ja haastattelussa kertoa syitä, miksi olisit luonnollisesti paras valinta rooliin:

  • Olet jo perehtynyt yrityksen kulttuuriin
  • Perehdyttämiseen ja uuden työntekijän aloittamiseen liittyviin käytännön asioihin kuluu vähemmän aikaa
  • Pidät työn laadun yhtä korkeana, mitä sinulta on tähänkin asti odotettu
  • Haluaisit jatkaa urakehitystäsi yrityksessä ja sekä auttaa yritystä menestymään jatkossakin

Kysy fiksuja kysymyksiä

Koska työskentelet jo samassa firmassa, sinun ei tarvitse tuhlata aikaa kysyäksesi samoja kysymyksiä käytännön asioista kuin muut hakijat. Pohdi kysymyksiä, jotka osoittavat mielenkiintosi kyseistä positiota kohtaan sekä osoittavat tietosi työtehtävästä. Näin voit todella erottua joukosta.

Päivitä CV:si ajantasaiseksi

Moni unohtaa jättää CV:nsä päivittämättä hakiessaan sisäistä työpaikkaa. Ajantasainen ja kyseistä työpaikkaa varten personoitu ansioluettelo viestii kuitenkin rekrytoijalle, että olet tosissasi hakemassa työpaikkaa.

Katso avoimet työpaikat

Lähde: Monster.co.uk

Krista Vuori
Monster