Vältä pahimmat virheet CV:n teossa

Mikä on pahin virhe, jonka voit CV:ssä tehdä?

Se, ettet kohdista CV:tä hakemasi paikan mukaisesti, on merkittävä virhe. Hakusanojen poisjättäminen on toinen yhtä suuri virhe. Samoin on se, että et listaa saavutuksiasi siten, että ne ovat vastaanottajan helppo ymmärtää. Kaikista suurin virhe on kuitenkin se, että kirjoitat CV:si huolimattomasti.

Pienet virheet siellä ja täällä kasaantuvat helposti. Esimerkiksi kirjoitusvirheet, tiedoston väärä formaatti tai sinulle epäedullisen tiedon mainitseminen voi johtaa helposti siihen, että CV:si päätyy suoraan hylättyjen pinoon. Ohessa kolme neuvoa tämän välttämiseen:

Älä luota pelkästään tietokoneen oikolukuun

Ohjelmistot eivät ymmärrä kaikkia ilmaisuja, niiden merkitystä tai edes eri alojen erityissanastoa. Älä siis jätä CV:si tarkastamista pelkästään tietokoneesi varaan vaan pyydä joku toinen henkilö lukemaan CV:si – joko ilmaiseksi tai maksua vastaan. Ihminen on usein sokea omille virheilleen, joten ulkopuolinen voi auttaa havaitsemaan tämänkaltaiset virheet.

Muotoile ja sovita kirjoitusasu haettavan tehtävän mukaisesti

Geneerisiä ansioluetteloita on enemmän kuin tekijöitänsä yhteensä. Tällaiset CV:t voidaan hyväksyä, jos haet esimerkiksi varastotehtäviin tai kaupan kassalle. Erityisosaamista vaativiin tehtäviin haettaessa vaaditaan kuitenkin enemmän panostusta.

Lue tehtävänkuvaus ja vaatimukset mahdollisimman tarkkaan ja pidä ne mielessä CV:tä laadittaessa. Tee myös CV:n alkuun lyhyt tiivistelmä ydinosaamisestasi.

Lähetä CV:si aina pyydetyssä formaatissa

Lue tarkasti työpaikkailmoituksesta, missä muodossa CV pitää toimittaa, olipa kyseessä sitten sähköpostitse tai rekrytointiportaalin kautta lähetettävä hakemus. CV:tä ei kannata liittää itse hakemustekstiin (ellei juuri näin pyydetä tekemään) vaan ladata liitetiedostona.

Ole siis tarkkana, pyydetäänkö liitetiedostot tietyssä muodossa, esim. *.pdf tai *.doc.

Saila Karonen

Lähde

Monster.co.uk

Katso tästä Monsterin sivuilla julkaistut UUSIMMAT TYÖPAIKAT.

Varmista että työnantaja voi löytää myös sinut, TALLENNA CV Monsteriin.